Tedd egyedivé belső teredet - MM LAMELÁKKAL

2024.04.04.

Stílusos, praktikus és karbantartásmentes: legyen egyedi az otthonod MM Lamella dekorpanellel!

Nemrég indult világhódító útjára a falécekből álló falburkolat, amely a skandináv stílusú otthonoktól a retrón át a modernig sokféle lakásban megállja a helyét, miközben számos praktikus funkcióval is rendelkezik. Egy valódi fa lécekből álló burkolat azonban költséges megoldás és nem mindenhol alkalmazható (pl. vizes helyiségekbe nem ajánlott). Van azonban egyszerűbb és költségkímélőbb megoldás: ez az MM Lamella dekorpanel!

 

Trendi és sokoldalú

Napjainkban egyetlen lakberendezési újságot, blogot sem lehet fellapozni anélkül, hogy ne kapnák néhány magával ragadó ötletet a dekorpanel felhasználására. Gyors elterjedését annak is köszönheti, hogy a valódi fa lécekből álló változatok mellett megjelentek a fa helyett más anyagokból készülő típusok is, mint a formahabosított, kemény polisztirolhab MM Lamella dekorpanel, amelynek a használatával sem a látványos, a fához a megtévesztésig hasonlító megjelenést, sem a praktikumot nem kell nélkülöznünk, és amelyet a lakás bármely pontján felszerelhetünk.

Íme néhány ötlet, hogy melyik helyiségben milyen céllal alkalmazhatjuk:

  • Az előszobákban az egyszerű festett fal gyorsan elkoszolódik az erős igénybevétel okán, egy falpanel azonban megoldja ezt a problémát.
  • Hasonló a helyzet a hálószobában: magas fejtámlás ágy helyett válasszuk a dekorpanelt. Ha vízszintesen és az ágynál jóval szélesebb méretben kerül a falra, a lamellák közé lebegőpolcokat is szerelhetünk, amelyek helyettesíthetik akár az éjjeliszekrényeket is.
  • A nappaliban tökéletes fókuszpontot teremthetünk a segítségével: burkoljuk be a kanapé vagy a tévé mögötti falat, egy oszlopot vagy futtassuk fel a mennyezetre egy szakaszon, így akár vizuálisan is elhatárolhatjuk az egyes funkciókat a nagy, egybenyitott terekben.
  • Az étkezőkben mindennapos probléma, hogy a székek támlája módszeresen leszedi a festéket, akár a vakolat egy részét is a falról… ez ellen tökéletes védelmet nyújtanak a lamellák amellett, hogy otthonosabbá is varázsolják a teret, így még hosszabbra nyúlhatnak a vacsora utáni beszélgetések.
  • A dolgozószobákra, irodaként is használt helyiségekre gyakran nem fordítunk kellő figyelmet, pedig egy stílusos látványelem, mint a falburkolat nemcsak a munkakedvünkre lehet jó hatással, de az igényes környezet az ügyfelekre is jó benyomást tesz.

És még nincs vége az előnyös tulajdonságoknak!

Amiatt sem kell aggódnunk, hogy nehezen találunk otthonunk stílusához illeszkedő típust: mivel az MM Lamella dekorpanel kétféle lamellamérettel és három, illetve négyféle színben kapható, mindenki megtalálhatja azt a változatot, amelyik a leginkább megfelel a lakás hangulatának.

A praktikus férfiak (és nők) álma

Az MM Lamella dekorpanelek nemcsak a stílusos otthonra vágyók körében hódítanak, épp annyira kedvelik azok is, akiknél a praktikum szerepel az első helyen. Ennek például az az oka, hogy a panelek könnyen méretre vághatók és egyszerű ragasztással gyorsan felhelyezhetők különösebb barkácstapasztalat nélkül is, mindössze arra kell figyelni, hogy a falfelület egyenletes és tiszta, a ragasztó pedig a dekorpanel anyagának megfelelő, kellően rugalmas legyen. A valóban profi végeredmény érdekében mindegyik típushoz és színhez készül záróprofil, így panel széle is úgy néz ki, mintha egy asztalosmester műhelyében készült volna. Ennél már csak az növeli jobban a népszerűségét, hogy a minőségi alapanyagnak és gyártási folyamatnak köszönhetően sokáig megőrzi a szépségét anélkül, hogy a karbantartásával kellene bajlódni – a takarításhoz pedig mindössze egy nedves törlőkendőre van szükség.

Extra lakberendezői tippek:

  • A lamellák vízszintes, függőleges vagy akár keresztirányú felhelyezésével, ezeket egy falszakaszon variálva látványos dekorációt hozhatunk létre otthonunk bármelyik helyiségében.
  • Tervezés közben ne feledjük: a vízszintes csíkok optikailag megnövelik a helyiség belmagasságát, a vízszintesek pedig tágítják a teret, ezért például egy szűk folyosó oldalfalára inkább vízszintesen helyezzük fel a dekorpanelt.
  • Surlófényekkel, rejtett ledvilágítással még izgalmasabb, egyedibb lehet a végeredmény.
  • A különböző lamellaméretű és/vagy színű panelek váltogatásával játékosságot, ritmust vihetünk a térbe.