MM SPC - Vízálló melegburkolat kíváló tartóssággal

2024.03.28.

Stílusos, de praktikus melegburkolatra vágysz? Ismerd meg a vízálló MM SPC padlót!

Amikor új padlóburkolatot keresünk otthonunkba, a vágyott stílus, hangulat mellett számos praktikus szempontot is mérlegelnünk kell: legyen strapabíró, könnyen tisztán tartható, vízálló, hogy egységes lehessen a melegburkolat a szobákban, a konyhában és fürdőben is, és nem hagyhatjuk figyelmen kívül az olyan technikai elvárásokat sem, mint például a padlófűtéssel való kompatibilitás. Mindennek megfelel az egyik leginnovatívabb termék a piacon, az MM SPC vízálló melegburkolat.

Amikor megjelenik előttünk új vagy felújított otthonunk képe, szinte biztos, hogy valamilyen csodaszép, természetes padlót képzelünk el, méghozzá ugyanazt minden helyiségben, hiszen az egységes összhatás is fontos, különösen akkor, ha egy térbe kerül például a nappali, az étkező és a konyha – nincs lehangolóbb az ilyen-olyan módon megoldott burkolatváltásnál, amely ráadásul a padló tisztán tartását is megnehezíti. De az egységes látványról szőtt álmainkat szép lassan darabokra szedik a praktikus szempontok: fontos, hogy a padlót ne kelljen óvni a vízzel szemben, ne legyen hideg akkor sem, ha otthon lábbeli nélkül szeretünk járkálni, lehessen padlófűtéssel használni, és az sem árt, ha könnyen lerakható és cserélhető, ha esetleg egy nagyobb, nehezebb tárgy megsérti. A jó hír az, hogy ezentúl nem kell így lennie, hiszen az SPC minden kívánságunknak megfelel!

De mi az az SPC?

A különböző kompozit, vagyis többféle anyag előnyös tulajdonságait egyesítő termékek egyre népszerűbbek, hiszen nemcsak az esztétikai kívánalmaknak felelnek meg, de tartósak is, legfőbb előnyük pedig talán az, hogy nem kell a karbantartásukkal bajlódni.

Ezért nem meglepő, hogy a külső burkolatok, kerítések után a beltérbe is mind többen választanak SPC (stone polymer composite, vagyis ásvány polimer kompozit) padlókat: a természetes ásványok őrleményét kemény polimerekkel és az előnyös tulajdonságokat kiemelő adalékanyagokkal keverik, és a legkorszerűbb technológiák felhasználásával állítják elő a melegburkolat elemeit.

Így készül az MM SPC vízálló melegburkolat is, amely amellett, hogy tökéletesen utánozza többféle fa és kő természetes mintázatát, számos további pozitív tulajdonsággal rendelkezik:

  • Ellenáll a cipősarkaknak, négylábú kedvenceink karmainak, a gyerekek játékainak, hiszen magas kopásállóságú, annyira, hogy akár nagy forgalmú közintézményekben is alkalmazható.
  • Vízálló, így bátran használható fürdőszobában, konyhában is.
  • Könnyű tisztán tartani, hiszen a külső védőfólia tovább növeli a tartósságát és az ellenállóképességét.
  • Az UV-álló lakkréteg megóvja a napsugaraktól, így színe nem fakul.
  • Az Uniclic rendszernek köszönhetően könnyen, gyorsan lefektethető.
  • A kopogó lépéshangokat csillapító tulajdonságát a szomszédok mellett a nyugalomra vágyó családtagok is értékelni fogják.
  • A Bio-Guard™ antibakteriális akusztikus EVA alátét megakadályozza a penész kialakulását. 
  • Kompatibilis a padlófűtéssel.
  • Tűzálló, így használatával otthonunk biztonságát is növeljük.

Nem kell lemondanunk a szépségről sem!

Az MM SPC melegburkolatokat a legújabb trendeket figyelembe véve tervezik és gyártják Németországban, gondosan odafigyelve a legkisebb részletekre is – például mindegyik típushoz készül színazonos, 70 mm-es magasságú padlószegély, az egyes kollekciók pedig olyan apróságokkal is eltérő hatást érnek el, mint a fugák típusa. A kínálatban jelenleg 14 kiváló minőségű és felületű padlóburkolat szerepel, amelyek 3 kollekciót alkotnak:

  • A föld elemei által inspirált Elements család négyféle fát idéz meg, a természetes megjelenést a mikro V-fuga és a kristály dombornyomás is fokozza.

  • A vastagabb, ezért még ellenállóbb Grizzly család nyolcféle tagja még inkább valódi fának látszik: a szinkronnyomott felület és a 4V-fuga miatt kialakuló barázdák rusztikusabb, hagyományosabb megjelenést kölcsönöznek a padlónak.



  • A Stonehenge család három tagját azok fogják szeretni, akik a természetes kövek látványára vágynak otthonuk padlóján azok hidegsége nélkül.