Miért fontos a padlószegély az otthonunkban?

2022.11.16.

A padlóburkolás akkor van befejezve, amikor a helyére kerül a szegélyléc. A szegély nemcsak a dilatációs hézag eltakarására szolgál, annál sokkal nagyobb értékkel bír. Esztétikai szerepe is nagyon fontos.

A most divatos padlóburkolatokat (Pl.: laminált, SPC, vinil burkolatok) úgy tervezték, hogy nem kell leragasztani őket az aljzathoz un. „úsztatott rétegként”, külön mozognak az alapfelülettől. Ezt figyelembe véve burkolatfektetéskor, típustól függően minimum 5-10 mm dilatációs hézagokat kell hagyni a falak mentén. A dilatációs hézagok biztosítják a helyet a burkolat mozgásából keletkezett méretváltozások esetén.

A padlóburkolat hőtágulásból keletkezett mozgásai olyan aprók, hogy alig érezzük a lábunk alatt! Mindazonáltal kulcsfontosságú, hogy ne korlátozzuk a természetes hőtágulásból keletkezett padlómozgásokat.

A padlószegély egyik legfontosabb célja, hogy ezeket az un. „dilatációs” mozgási hézagokat kellően takarják. Itt válik nagyon fontossá a padlószegély szerepe. Mind funkcionális, mind esztétikai szempontból kiegészítik a padlóburkolatot. Együtt kiváló párost alkotnak és kiegészítik egymást. Az eredmény pedig önmagáért beszél. J Egy szép magas padlószegély lehet akár az otthonunk egyik díszítő eleme is.

Íme, a padlószegélyek 4 előnye otthonod tökéletes padlóburkolatához:

  1. Védi a falat.

Láttál már olyan foltokat a falakon, amelyeket nagyon régi bútorok hagytak hátra? Figyeld meg az adott területeket és észreveheted, hogy ezeken a területeken egyáltalán nem volt padlószegély, vagy ha volt is akkor annak magassága nem volt megfelelő. A padlószegély funkcionális rést biztosít a bútorok, a padló és a fal között.

Nagyon fontos, hogy a padlószegély a felmosáskor, porszívózáskor is biztosítja a fal védelmét. Amennyiben nincs padlószegély, akkor a heti rendszerességgel elvégzett takarítási műveletek csúnya nyomokat hagyva károsítják a falak festett felületeit.

 

Ez fontos a ház falainak hosszú távú védelméhez.

 

  1. Eltakarja a padló és a fal közötti dilatációs hézagokat.

Néha úgy tűnhet, hogy otthonod padlóját nem megfelelően helyezték el, mivel látható rések vannak a padló és a fal között. Mielőtt gyorsan felhívnád a burkolódat, hogy hibáztasd a nem megfelelően elvégzett munka miatt, tudd, hogy ezek a hézagok biztosítják a burkolat mozgásából keletkezett méretváltozásokat.

 

A padlószegély segít elfedni ezeket az apró hézagokat az „ egyenletes” padlófelület érdekében, és minimálisan képesek csökkenteni a víz beszivárgását is a burkolatréteg alá. A teljesen vízálló padlószegély gondoskodik a hosszú távú használatról, hiszen anyagából adódóan a víz- és páratartalommal szemben ellenállóak, így nem változtatják méretüket a felmosásból keletkezett víz és pára hatásától. Ezért hosszútávon védik a falakat és maradnak lakásunk mutatós díszítő elemei.

 

  1. Megszépíti az otthonod.

A padlószegély sok különbséget jelenthet egy üres falhoz képest és feldobhatja a kopár házat. Ízlésesen elkészítve akár egy házbelső dizájn fénypontjának is tekinthető. Az exkluzív padlószegélyekkel, melyek többféle színben és a minták széles skálájában kaphatók, minden bizonnyal kombinálható a padlóléc kialakítása otthonod divatos padlóburkolatával. A különböző anyagú és színű padlószegélyekkel a határ a csillagos ég.

 

  1. A nedves felmosó és a fal közötti akadály.
    A nedves felmosóval való folyamatos érintkezés csúnya nedves foltokkal károsíthatja a falakat!

A padló felmosásakor a padlóléc hasznos akadályként szolgál a nedves felmosó és a fal között, megakadályozva a csúnya nedves foltok kialakulását.

Vízálló exkluzív padlószegélyeink dekorálnak és védik a falakat, miközben ők maguk sem károsodnak a víz hatására.
Soha ne becsüld alá annak a jelentőségét, hogy a padlóléc mit tehet otthonod épségének megőrzéséért. A megfelelő dizájnnal és színnel ez az egyszerű melegburkolati kiegészítő szépséget varázsol otthonodba és egyúttal megóvhatod az értékes falakat is.

 

A Márka-Mix Kft. MM PROFIL termékkategóriába sorolt padlószegély kínálata között biztos, hogy megtalálod a számodra legmegfelelőbbet.

Link a kínálatunkhoz

Link viszonteladóinkhoz

Kínálatunkban az exkluzív padlószegélyeink között megtalálod a vízálló, strapabíró eloxált alumínium, a szálcsiszolt eloxált alumínium; a vízálló, ütésálló formahabosított PVC, illetve az UV és karcálló kőhatású alumínium padlószegélyeket is.