Terasz vízvető profil – az erkély és terasz elengedhetetlen tartozéka

2022.10.04.

Sokan hibásan úgy alakítják ki a teraszon a víz elvezetését, hogy a teraszlábazat homlokfalára, vagy az erkélylemez oldalára is burkolatot ragasztanak fel. Az erkélylemez oldalán elhelyezett burkolólapok alul túllógnak a beton alsó síkjától és így cseppentik le a vizet. Az így elkészített hibás vízelvezetéstől az erkélylemez alján és a lábazatokon végigcsorog a csapadék, ami idővel jellegzetes szennyeződést (koszos csíkokat) hagy maga után. Nem kell sok idő és az újonnan burkolt teraszlábazat vagy erkélylemez megjelenése esztétikai szempontból is megváltozik. Ráadásul még csak nem is spóroltunk ezzel a megoldással.

Hosszútávú megoldás a következő:

A terasz vízvető profil amellett, hogy esztétikusan lezárja a terasz burkolás szélét, megakadályozza a burkolás szélén a csapadék visszafolyását a burkolólapok alá.

Milyen kellemetlenségektől kíméled meg magad, ha a teraszod kialakításakor használsz teraszprofilt is?

  • Elsősorban attól, hogy a borongós őszi napokon a lezúduló esővíz a teraszon végigfolyva nem a házfalat áztatja el, maradandó nyomokat hagyva rajta és károsítva annak állagát, hanem formájának és kialakításának köszönhetően “eldobja” a vizet a faltól.
  • Lehangoló és elkeserítő látvány, amikor felújítás, vagy építkezés után rögtön az első esős időszakot követően már foltos a külső vakolat, noha ez ennek az egyszerű profilnak az alkalmazásával könnyen elkerülhető lenne.
  • Funkciójából adódóan a teraszprofilt hívják még vízvető profilnak és vízorr profilnak is, ha esetleg a burkolódtól ezeket a kifejezéseket hallod, tudni fogod, hogy miről beszél és miért ajánlja.

Terasz vízvető profil
Az  erkélyek és teraszok esztétikus kidolgozását, lezárását biztosítja. A profil kialakítása lehetővé teszi annak hézagmentes illeszkedését a kerámia padlóburkolatához, valamint a burkolat felületén felgyülemlett víz elvezetését, csöpögését, megelőzve az épület külső falán keletkező vízfoltokat.

TIPP: Beépítéskor ügyeljünk a részletekre: a profil és burkolat csatlakozásainál rugalmas, a fugával színben megegyező tömítő anyagot használjunk.

Balkon, terasz vízvető profil
Az erkély és terasz szigetelésének elengedhetetlen tartozéka a BALKON terasz vízorr profil. Segít a burkolat tetején összegyűlt csapadék elvezetésében, ezáltal a külső vakolat vagy a lábazat vizesedését akadályozza meg. A profil képes az alsó rétegekben keletkezett felesleges víz kivezetésére is.

Elérhető kiegészítő tartozékok is hozzá: sarokelem, toldóelem.

Előnyök:

  • az erkély külső éleinek védelme
  • biztosítja az esővíz megfelelő elvezetését
  • megakadályozza a szivárgást
  • könnyű és ellenálló profil

A090xx
Salag vízvető natúr alumínium és háromféle eloxált színben (ezüst, bronz, pezsgő) elérhető profil könnyedén levezeti és lecsöppenti a teraszon végigfolyó vizet. A teraszprofil univerzális többféle vastagságú lapokhoz is beépíthető, mert az ütköző perem maximum 3,5 mm. 1 szál 2,5 m hosszú

MM430A
szürkeRAL7040 festett alumínium BALKON vízvezető profilunk és azok kiegészítő elemei.

MM430A/102, 104

A kőhatású BALKON profilok:

- 2féle színben: homok, fekete szürke
- méret: 69x95 mm, hosszúság: 2,70 m
- kiegészítői: külső sarokelem, toldóelem

Termékeinket itt találod: https://markamix.hu/termekek/profilok/hidegburkolati-femprofilok/terasz-vizveto-profil

Keresd további viszonteladó partnereinknél is termékeinket: KATTINTS IDE